• header praktijk

De Verloskundigen


Rashida Visser:

Ik ben Rashida Visser en sinds juli 2005 werkzaam als zelfstandig verloskundige. Na mijn opleiding heb ik een korte tijd waargenomen voor praktijken in de omgeving en eind 2005 mocht ik de praktijk overnemen van Nel de Zwart. 8 jaar lang werkte ik vanuit de Herman Gorterhof, maar sinds november 2014 heeft de praktijk een eigen pand in het oude centrum van Spijkenisse.

Ik heb het heel erg naar mijn zin in Spijkenisse en dat komt voornamelijk door mijn werk en tevens passie: de Verloskunde. Ik vind het heel bijzonder om vrouwen en hun partners te mogen begeleiden door een periode die hun leven compleet veranderd. Elke zwangerschap en elke bevalling is weer anders en dat maakt het steeds weer bijzonder en uitdagend.

Inmiddels heb ik 4 keer mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn.
Samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van zoon Ezra (2009), dochter Olivia (2011), dochter Juliette (2016) en zoon Judah (2018). Al onze kinderen zijn thuis geboren, de jongste twee heerlijk in bad!

Door de gezellige drukte van mijn gezin, kan ik de praktijk niet meer alleen runnen. Daarom heb ik gezocht naar een fijne collega die een zelfde visie en passie heeft voor dit werk. Je kunt ons afwisselend zien, maar je mag ook kiezen voor een vaste verloskundige. We willen je namelijk de mogelijkheid bieden om een persoonlijke vertrouwensband op te bouwen.

Ik hoop dat je door deze site een goede indruk hebt van mij en ik hoop je snel te zien in de praktijk!


Ghislaine Plet

Ik ben Ghislaine Plet, geboren in Rotterdam en getogen in Spijkenisse. Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik direct aan de slag gegaan bij mijn collega Rashida Visser en dit voelde direct al vertrouwd.

Gedurende de opleiding heb ik verschillende benaderingen van de verloskunde kunnen ervaren en hierdoor kon ik mijn eigen werkwijze ontwikkelen waarin de behoeften en wensen van de cliënt en partner centraal konden worden gezet.
Cliëntgerichte zorg en het behouden van je autonomie staan voor mij centraal, waardoor jij en je partner ook de tijd en de ruimte krijgen om deze wensen bespreekbaar te maken.

Het allermooiste van mijn werk vind ik de ontwikkeling van een vertrouwensband tussen de cliënt, partner en zorgverlener. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat cliënten en partners tevreden terug kunnen kijken op de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Naast mijn werk als verloskundige vind ik het erg leuk om op pad te gaan, thee te drinken en te bakken en koken. Ik hoop jullie snel te zien in de praktijk!

Beschikbaarheid en Achterwacht:

Rashida en Ghislaine wisselen de beschikbaarheid voor bevallingen en spoedeisende zaken met elkaar af.
Ook vakanties proberen wij zelf op te lossen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je niet onnodig veel gezichten ziet.

Doordat we een kleine praktijk zijn, hebben we zelden 2 bevallingen tegelijk. Als deze situatie zich toch voordoet,
doen we ons best om het intern op te lossen. Lukt dit niet, kunnen wij rekenen op collega’s van praktijk Lize Verbaas uit Hoogvliet.