• header praktijk

De Verloskundigen

Rashida Visser:

Ik ben Rashida Visser en sinds juli 2005 werkzaam als zelfstandig verloskundige. Ik heb intussen heel wat families in Spijkenisse en omgeving mogen bijstaan bij de geboorte van hun kinderen.
Het is mijn passie om vrouwen en hun partners te mogen begeleiden door een periode die hun leven compleet veranderd. Elke zwangerschap en elke bevalling is weer anders en dat maakt het steeds weer bijzonder en uitdagend.

Ik maak ook de termijnecho’s voor onze zwangeren en ben sinds april 2020 ook versiekundige. Dit houdt in dat ik bevoegd ben om baby’s in stuitligging uitwendig te draaien. Dit doe ik samen met collega’s uit versieteam Rotterdam Rijnmond.

Inmiddels heb ik 4 keer mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn. Samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van zoon Ezra (2009), dochter Olivia (2011), dochter Juliette (2016) en zoon Judah (2018). Al onze kinderen zijn thuis geboren, de jongste twee heerlijk in bad!

Door de gezellige drukte van mijn gezin, kan ik de praktijk niet meer alleen runnen. Daarom heb ik gezocht naar een fijne collega die een zelfde visie en passie heeft voor dit werk. Je kunt ons afwisselend zien, maar je mag ook kiezen voor een vaste verloskundige. We willen je namelijk de mogelijkheid bieden om een persoonlijke vertrouwensband op te bouwen.

Ik hoop dat je door deze site een goede indruk hebt van mij en ik hoop je snel te zien in de praktijk!

Melanie van Winkel:

Hoi! Mijn naam is Melanie van Winkel en ik ben in 2020 bij Rashida komen werken als verloskundige. Ik heb de opleiding gedaan aan de Verloskunde Academie in Rotterdam en heb sindsdien bij veel verschillende praktijken ervaring opgedaan als waarnemend verloskundige. Door deze ervaringen ben ik erachter gekomen dat ik het meest gelukkig ben als ik in een kleinschalige praktijk werk, omdat er dan veel tijd is om een band op te bouwen met cliënten en hun partners en zo ook, naar mijn mening, betere begeleiding te kunnen bieden. Samenwerken met iemand met dezelfde visie maakt dat extra fijn en gezellig!

Ik wilde verloskundige worden, omdat ik het geweldig vind om alle zorg rondom kinderwens t/m kraamperiode te mogen begeleiden. Ik vind het belangrijk dat de cliënt en haar partner deze periode zo goed mogelijk ervaren en als ik hierin als verloskundige een positief verschil kan maken dan geeft mij dat ontzettend veel voldoening. Jullie wensen en behoeften tijdens deze zorg staan bovenaan.

Verloskunde vind ik meer dan werk alleen, het hoort een passie te zijn. Mogelijk dat dit beroep stiekem ook al voorbestemd was met mijn zus als verloskundige en mijn moeder als kraamverzorgster!

Candy Achterbergh:

Ik ben Candy Achterbergh en sinds oktober 2021 werkzaam in de praktijk. Nadat ik de opleiding in Antwerpen had afgerond met ervaring in zowel het ziekenhuis als een verloskundigenpraktijk, wist ik dat het werken in een kleinschalige praktijk het beste bij me zou passen. Tijd hebben en nemen om (aanstaande) ouders te leren kennen en vertrouwen te geven tijdens een van de meest bijzondere periodes in hun leven is voor mij het mooiste aan verloskundige zijn. Geen zwangerschap, bevalling of kraambed is immers hetzelfde en begeleiding afgestemd op jullie eigen wensen en behoeftes vind ik daarbij heel belangrijk. Ik ben hier bij Rashida dus ook helemaal op mijn plek!

Daarnaast heb ik het proces van zwangerschap en ouder(s) worden nu twee keer zelf mogen meemaken; in 2019 werd onze zoon Ezra geboren en eind 2022 verwachten we de tweede. Deze ervaringen hebben mijn fascinatie voor de verloskunde en het vrouwelijk lichaam alleen maar groter gemaakt en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik dit mooie vak mag uitoefenen. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Beschikbaarheid en Achterwacht:

Rashida en Candy wisselen de beschikbaarheid voor bevallingen en spoedeisende zaken met elkaar af. Ook vakanties proberen wij zelf op te lossen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je niet onnodig veel gezichten ziet. Melanie blijft voorlopig een vast gezicht ivm het zwangerschapsverlof van Candy. Melanie maakt ook echo’s in de praktijk.

Doordat we een kleine praktijk zijn, hebben we zelden 2 bevallingen tegelijk. Als deze situatie zich toch voordoet, doen we ons best om het intern op te lossen. Lukt dit niet, kunnen wij rekenen op collega’s van Verloskundigcentrum Amara uit Hoogvliet.

Zij zijn ook onze achterwacht in geval dat wij te maken hebben met een telefonische storing. Zij zijn bereikbaar op tel nr. 0612444535. Let op! Alleen als het dringend is en je ons niet te pakken krijgt.