• header praktijk

Thuis of ziekenhuis?

In Nederland heb je het recht om zelf te kiezen waar je gaat bevallen. Geweldig mooi, omdat we de unieke optie van de thuisbevalling in ere houden door hiervoor opgeleide verloskundigen. Wij zijn de specialist in de normale bevalling. 9 maanden lang wist jouw lichaam hoe het een kindje moest laten groeien en uiteindelijk weet jouw lichaam ook hoe dat kindje geboren moet worden. Hiervoor heb je rust,ontspanning, vertrouwen en geduld nodig.

Thuis bevallen is een veilige optie, dit is over de jaren heen door meerdere onderzoeken bewezen. Vooral als je al eerder bevallen bent heb je bij een thuisbevalling minder kans op interventies zoals een episiotomie (“knip”) en complicaties als: infecties en nabloedingen. Maar ook bij het krijgen van je eerste kindje is thuis bevallen veilig. Want bij risico op een complicatie voor moeder en/of kind, zullen wij je hierover inlichten en adviseren om te bevallen in het ziekenhuis. In meer dan 90% van de gevallen gaat het om een niet-spoedeisende indicatie en kan je met eigen vervoer naar het ziekenhuis.

N.b. Wij bieden je onze begeleiding aan, ook als je tijdens de bevalling verwezen wordt naar de gynaecoloog!

Je kunt er ook voor kiezen om poliklinisch te bevallen. In dit geval huur je een kamer van het ziekenhuis en begeleid de verloskundige je bevalling, zo veel mogelijk, zoals ze thuis ook zou doen. Let op! De bevalling begint thuis en met elkaar bepalen we het meest geschikte moment om naar het ziekenhuis te gaan. Je gaat met eigen vervoer. Heb je geen eigen auto? Zorg er dan voor dat je gebracht kan worden door iemand anders.

Wij werken samen met de volgende ziekenhuizen:

  • Ikazia Ziekenhuis
  • Maasstad Ziekenhuis

Wil je in een ander ziekenhuis bevallen, overleg alsjeblieft met ons!

Een goed artikel om te lezen: “Natuurlijk bevallen, wat je er zelf over te zeggen hebt” http://kiind.nl/natuurlijk-bevallen/

Meer info over de bevalling vind je op: http://www.bevallingspijn.nl